Ga naar inhoud

Zomervakantie

Het is zomer! Wordt het suppen, surfen, of cultuursnuiven bij een van de musea? Lees snel verder voor onze tips voor een geweldige zomer in Katwijk.

Op stap met de kids

Ook in de zomervakantie zijn er weer genoeg leuke kinderactiviteiten. In Bibliotheek Katwijk volg je de hele zomer leuke workshops, bekijk je de leukste kinderfilms en doe je mee aan een gave speurtocht. De Kinder Schnipseljagd van Jola Tours is een route voor kinderen om Katwijk op een leuke manier te leren kennen. 

Naast evenementen en actieviteiten hebben Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg genoeg leuke speeltuinen en natuurgebieden!

Tips voor kinderen

Actief eropuit

Katwijk is perfect om te (water)sporten! Leer bijvoorbeeld kiten bij Kiteschool Katwijk! Of leer surfen bij Surfschool Katwijk, waar je ook regelmatig leuke andere activiteiten op het strand en in zee doet, zoals beachvolleybal, boksclinics en expeditie Robinson. Ga eens langs bij Aquasports Katwijk. Perfect voor een dagje uit met vrienden; banaanvaren, wakeboarden, golfsurfen, suppen en meer.

Trotseer de duinen met een mountainbike! ATB Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken.

(water)sporten in Katwijk

150 jaar kunstenaarsdorp

Sinds 1873 is Katwijk bekend als kunstenaarsdorp waar kunstenaars vanuit de hele wereld naartoe komen om de klederdracht, schuiten en kustlijn vast te leggen. Bekende namen als Jan Toorop, Willy Sluiter en Jan van Goyen hebben hier hun schilderkunsten getoond. 

Jaarlijks komen er nog steeds tientallen schilders naar Katwijk tijdens 'Katwijk En Plein Air', in 2024 vindt de week van 29 juni t/m 6 juli plaats. Hun werken staan na deze week t/m 22 september tentoongesteld in het DUNAatelier. Het Katwijks Museum laat werken zien van de grondleggers van kunstenaarsdorp Katwijk. 

Kunstenaarsdorp

Kom gezellig shoppen in Katwijk!

Met de mooie dagen weer voor de deur is het perfect om gezellig te shoppen in Katwijk. In Katwijk aan Zee vind je in Winkelhart Zeezijde de leukste boetiekjes, kinderwinkels en conceptstores. In Katwijk-Noord vind je het overdekte winkelcentrum Hoornes passage. Deze is elke dag geopend vanaf 8:00 uur en biedt 175 gratis parkeerplekken.

Winkelcentrum De Hoftuin ligt in het centrum van Rijnsburg en bied een uitgebreid en gevarieerd aanbod van winkels.

Natuurlijk kunnen wij de markten niet vergeten! Elke vrijdag in Katwijk is de weekmarkt vanaf 10:00 geopend en elke dinsdag in Rijnsburg vanaf 13:00 uur.

Winkelen

Een hapje eten

Katwijk heeft prachtige strandpaviljoens waar je na een dagje strand aanschuift voor een heerlijk diner of een verkoelend drankje. Hier is het van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat gezellig. Begin de dag met een goed ontbijt, geniet van een uitgebreide lunch, en ga lekker dineren of borrelen met uitzicht op zee! 

Ontdek de gezellige restaurantjes, lunchrooms en eetacfé's in het centrum van Katwijk aan Zee en de dorpskernen!

 

Eten & drinken

Bekijk ook