Ga naar inhoud

Katwijk is een kindvriendelijke familiebadplaats. Dé plek om met je gezin te bezoeken! Tip: Lees deze mooie reisblog van Omnitraveler voor leuke inspiratie!

Speeltuinen - Alle speeltuinen op een rijtje

De leukste gezinsvakantie in Katwijk!

In eigen land kun je een heerlijke strandvakantie beleven. In de duinen en op het uitgestrekte zandstrand van Katwijk kunnen kinderen zich gemakkelijk dagenlang vermaken.

Maar er is meer: een gezellig winkelgebied, waterrecreatie, musea, activiteiten, en veel gastvrije horecagelegenheden waar kinderen hartelijk welkom zijn. 

Liefhebber van kamperen? Katwijk heeft maar liefst drie campings waar kinderen zich geen moment zullen vervelen! Of boek een strandhuisje, zodat de kids de hele dag aan zee kunnen spelen. 

Overnachten

Speel- en Speurkaart Katwijk

Katwijk heeft veel plekken om buiten te spelen en bewegen. Ga op avontuur en ontdek alle speel- en beweegplekken op de kaart!

Op de achterkant van de kaart vind je leuke spelletjes, uitdagingen, activiteiten en een wedstrijd.

Download de kaart online of haal deze op bij VVV Katwijk

Speel- en Speurkaart downloaden

Erop uit met de kids - Leuke tips voor jong en oud!

Het Panbos (Pan van Persijn)

Het Panbos is een wandel- en speelbos voor jong en oud. Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen, een hertenkamp en mooie grasvelden voor ontspanning. Op onze wandelpagina kun je gratis een leuke route downloaden. Klik hier voor meer informatie over openingstijden en tarieven. 

Valkenburgse meer

Het Valkenburgse meer heeft een zandstrand en prachtige ligweide, daarnaast kun je hier heerlijk sporten op het water. Een zomerse dag om niet te vergeten! 

Naast het Valkenburgse Meer ligt het smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden. Een museum dat je kennis laat maken met één van de belangrijkste vormen van transport uit de geschiedenis. Enig idee hoe de treinen er vroeger uitzagen? In het smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden zijn verschillende antieke modellen te bewonderen, zowel stoom- als diesellocomotieven, en je kunt een ritje maken in een echte stoomtrein!