Ga naar inhoud

De vier dorpskernen Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg vormen samen de kustgemeente Katwijk.

Rijnsburg

In Rijnsburg is er vaak feest, zo zijn jaarlijks terugkerende evenementen de Feestweek, de beroemde Flower Parade en de Paardenmarkt. Deze markt duurt een week, terugkerende onderdelen zijn de kermis en jaarmarkt. 

Zin in winkelen? Bezoek dan winkelcentrum In de Hoftuin. Tip! Iedere dinsdag is er markt op het Hoftuinplein. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van Rijnsburg? Bezoek dan zeker het Museum Oud-Rijnsburg. Of bezoek de expositie in het Spinozahuis! De joodse wijsgeer Spinoza werkte hier in Rijnsburg aan zijn levenswerk, de Ethica.

Musea

Valkenburg

De oorsprong van Valkenburg als Romeinse legerplaats aan de Limes (genomineerd als werelderfgoed) vind je terug in het Torenmuseum.

Toe aan een dagje ontspanning? Bij het Valkenburgse meer is het heerlijk toeven op het zandstrand, of ga lekker sporten op het water. Je kunt bij het meer de hele dag genieten van een hapje en drankje bij Brasserie Buitenhuis. Tip! Leuk voor de kinderen in Valkenburg, Stoomtreinmuseum Katwijk-Leiden. 

Landelijk bekend is de Paardenmarkt in Valkenburg. Deze markt is jaarlijks in september en duurt een week. Ringrijden, de taptoe en de kermis zijn vaste onderdelen van de gezellige Paardenmarkt!

Musea

Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is van oudsher een vissersdorp, maar staat ook bekend als kunstenaarsdorp. Bezoek het Katwijks Museum om meer te zien over de historie van de visserij en kunst, of het DUNAatelier voor werk van hedendaagse kunstenaars.

Vandaag de dag is Katwijk aan Zee een prachtige kustplaats om lekker tot rust te komen met familie. Wandelen of fietsen in de duinen, surfen op zee, genieten in een strandpaviljoen, winkelen in Winkelhart Zeezijde, en nog veel meer. Er is altijd iets te doen!

Badplaats

Katwijk aan den Rijn

De naam Katwijk aan den Rijn werd voor het eerst in de 13e eeuw genoemd, de naam wijst op de oude monding van de Rijn in de Noordzee. Nog steeds is dit een prachtige plek om de rivier in zee te zien stromen. Eén van de oudste kerken in de omgeving van Katwijk is De Dorpskerk, deze werd gesticht in de 13e eeuw! De oude herberg in het centrum, De Roskam, heeft vele functies vervuld; o.a. als rechtbank en gemeentehuis. Vandaag de dag is het een locatie voor partijen. Ervaar de historische sfeer en geniet bij Proeflokaal de Buuren, direct naast de Roskam! 

Dorpskerk

Gezelligheid in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk a/d Rijn

Dit is Katwijk