Prachtig fietsen in en rondom Katwijk.
Wie in Katwijk op de fiets stapt verveelt zich geen moment. Naast de gezonde beweging zult u aangenaam verrast worden door de natuurschoon. Katwijk ligt middenin het Nationaal Park Hollandse Duinen en is daarom dé plek voor een mooie fietstocht! 
Bijvoorbeeld de Monumentenfietsroute, die langs de mooiste rijks- en gemeentelijke monumenten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg leidt, een rit door het strandwallenlandschap tussen Katwijk en Wassenaar, of een thematische fietstocht langs boerderijen in Katwijk en omgeving.

Limesroute
De provincie Zuid-Holland heeft tussen Katwijk en Leiden de Limes-fietsroute uitgezet, langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk. Meer achtergrondinformatie over de Limes leest u hier. Op verschillende plekken langs de Rijn in Katwijk vindt u bovendien rustpunten, waar informatie te vinden is over de Limesgeschiedenis van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. 

Puzzeltocht op de fiets
Meer weten over de geschiedenis? Deze leuke puzzeltocht laat je kennismaken met een aantal bijzondere plekken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg verkennen. Je kunt de route hier gratis downloaden. De tocht is ongeveer 25 kilometer lang. 

Fiets, mountainbike of Solex huren
Hier vindt u enkele adressen waar u (elektrische) fietsen kunt huren. ATB Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken. Op de website van ATB Katwijk vindt u meer informatie. Of waan u in de jaren 50 - 60 en proef de sfeer en nostalgie van het Solexrijden. Op de website van Have Fun Events vindt u meer informatie over het huren van een Solex.

Oplaadpunten 
Voor e-bikes zijn de volgende oplaadpunten beschikbaar: 

  • Katwijk: Zwaaikom 3

  • Rijnsburg: Vliet Noordzijde 67, Brouwerstraat 55a, Rijnweide 18, Bloemenlaan 11

  • Valkenburg: Torenvlietslaan 14 

Wil je weten waar je je fiets kunt/mag parkeren? Bekijk het overzicht van alle fietsparkeerplekken in Katwijk op de website van de gemeente. 

Fietsroutes 
Rij langs de mooie plekjes van de Duin- en Bollenstreek met behulp van een fietsroute. Een aantal kunt u hieronder gratis downloaden.

Digitale versies fietsroutes: