Prachtig fietsen in en rondom Katwijk.
Wie in Katwijk op de fiets stapt verveelt zich geen moment. Naast de gezonde beweging zult u aangenaam verrast worden door de natuurschoon. Katwijk is de plek voor een mooie fietstocht!
Bijvoorbeeld de Monumentenfietsroute, die langs de mooiste rijks- en gemeentelijke monumenten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg leidt, een rit door het strandwallenlandschap tussen Katwijk en Wassenaar, of een thematische fietstocht langs boerderijen in Katwijk en omgeving.

Limesroute
De provincie Zuid-Holland heeft tussen Katwijk en Leiden de Limes-fietsroute uitgezet, langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk. Meer achtergrondinformatie over de Limes leest u hier.

Fiets, mountainbike of Solex huren

Hier vindt u enkele adressen waar u (elektrische) fietsen kunt huren. ATB Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken. Op de website van ATB Katwijk vindt u meer informatie. Of waan u in de jaren 50 - 60 en proef de sfeer en nostalgie van het Solexrijden. Op de website van Have Fun Events vindt u meer informatie over het huren van een Solex.

Oplaadpunten 
Voor e-bikes zijn de volgende oplaadpunten beschikbaar: 

  • Katwijk: Zwaaikom 3

  • Rijnsburg: Vliet Noordzijde 67, Brouwerstraat 55a, Rijnweide 18, Bloemenlaan 11

  • Valkenburg: Torenvlietslaan 14 

Fietsroutes 
Rij langs de mooie plekjes van de Duin- en Bollenstreek met behulp van een fietsroute. Een aantal kunt u hieronder gratis downloaden.

Digitale versies fietsroutes: