Fietsen

Wie in Katwijk op de fiets stapt verveelt zich geen moment. Naast gezonde beweging zul je aangenaam verrast worden door veel natuur, Katwijk ligt middenin Nationaal Park Hollandse Duinen! Op deze pagina vind je tips voor het huren van een fiets, fietsparkeerplekken, oplaadpunten, gratis fietsroutes en meer. Leestip: Reisblog 'Bijzonder Plekje' fietste door Katwijk en omgeving, laat je inspireren! 

Fietsen in de duinen nabij Katwijk, door Nationaal Park Hollandse Duinen!

Fietsen in de duinen nabij Katwijk, door Nationaal Park Hollandse Duinen!

© Nationaal Park Hollandse Duinen

Routes

Een puzzeltocht, langs de grens (de Limes) van het Romeinse Rijk fietsen, mooie gebouwen ontdekken met de Monumentenfietsroute door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, een rit door het strandwallenlandschap tussen Katwijk en Wassenaar, een thematische fietstocht langs boerderijen in Katwijk en omgeving, en nog veel meer. Download gratis fietsroutes of bezoek VVV Katwijk voor mooie routes. 

Bron afbeelding: Nationaal Park Hollandse Duinen.

Routes
© VVV Katwijk

Fiets of mountainbike huren

ATB Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken. Er zijn meerdere fietsenwinkels in Katwijk die allerlei soorten fietsen verhuren, wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Fietsverhuur winkels
© VVV Katwijk

Fiets opladen en parkeren

Voor e-bikes zijn de volgende oplaadpunten beschikbaar: 

  • Katwijk: Zwaaikom 3
  • ​Rijnsburg: Vliet Noordzijde 67, Brouwerstraat 55a, Rijnweide 18, Bloemenlaan 11
  • Valkenburg: Torenvlietslaan 14 

In Katwijk vind je speciale fietsparkeerplekken, klik hier voor een kaart met het overzicht. 

Aan de Sportlaan vind je het Toeristisch Overstappunt (TOP) Zuidduinen. Een TOP is een startpunt waar je de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving.

© VVV Katwijk

Watertappunten

Wist je dat er op de boulevard van Katwijk meer dan 15 watertappunten staan van Dunea? Vul je bidon aan of drink rechtstreeks uit de kraan en neem een verfrissende pauze, heerlijk vers duinwater!

Tappunten
© VVV Katwijk

Langs de Limes

Bereikbaarheid

Eten & Drinken