Ga naar inhoud

Wie in Katwijk op de fiets stapt verveelt zich geen moment. Naast gezonde beweging zul je aangenaam verrast worden door veel natuur, Katwijk ligt midden in Nationaal Park Hollandse Duinen! Op deze pagina vind je tips voor het huren van een fiets, fietsparkeerplekken, oplaadpunten, gratis fietsroutes en meer. Leestip: Reisblog 'Bijzonder Plekje' fietste door Katwijk en omgeving, laat je inspireren! 

Routes

Laat je verrassen door thematische fietsroutes, in Katwijk is de keuze ruim: Een puzzeltocht rijden, of langs de grens (Limes) van het Romeinse Rijk fietsen, mooie gebouwen ontdekken met de Monumentenfietsroute, of een rit door het strandwallenlandschap tussen Katwijk en Wassenaar. Bekijk alle fietsroutes en download ze gratis, of bezoek VVV Katwijk voor mooie brochures.  

Routes
Foto van verschillende routeborden voor fietsers in Katwijk.

Fiets of mountainbike huren

ATB Katwijk organiseert clinics in een van de mooiste mountainbike gebieden van Nederland. Het strand, de uitgestrekte duinen en bossen zijn de perfecte omgeving voor een middag spectaculair mountainbiken.

Er zijn meerdere fietsenwinkels in Katwijk die allerlei soorten fietsen verhuren, welke neem jij? 

Fietsverhuur winkels

Fiets opladen en parkeren

Voor e-bikes zijn meerdere oplaadpunten beschikbaar, voor een overzicht ga je naar Fietsoplaadpunten.

Toe aan een pauze? In Katwijk vind je speciale fietsparkeerplekken, klik hier voor een kaart met het overzicht. 

Aan de Sportlaan vind je het Toeristisch Overstappunt (TOP) Zuidduinen. Een TOP is een startpunt waar je de auto kunt achterlaten om van daaruit heerlijk te fietsen of wandelen in een landelijke omgeving.

Watertappunten

Wist je dat er op de boulevard van Katwijk meer dan 15 watertappunten staan van Dunea? Vul je bidon aan of drink rechtstreeks uit de kraan en neem een verfrissende pauze, heerlijk vers duinwater!

Tappunten