Digitale kaart met parkeerplekken

Klik op de kaart hieronder om een overzicht te bekijken van parkeermogelijkheden langs de Katwijkse kust. 

Genoeg mogelijkheden om in Katwijk te parkeren!


Betaald parkeren op straat 

In alle straten en op de parkeerterreinen waar betaald parkeren geldt, betaalt u elke dag tussen 9.00 tot 21.00 uur.

- Het tarief van parkeren op straat is € 3,- per uur.

- Het tarief op de parkeerterreinen Noord- en Zuidduinen is € 1,80 per uur, een dagkaart kost € 10,- euro. In de winterperiode (okt-mrt) is parkeren op parkeerterreinen Noord- en Zuidduinen de eerste 2 uur gratis.

- In een gebied met blauwe lijnen kunt u met uw blauwe kaart 2 uur parkeren.

In Katwijk kunt u ook 'belparkeren'. Er is in Katwijk een contract met de meeste grote aanbieders, zoals Yellowbrick, Park-line, Parkmobile, SMS Parking, My Order, ANWB, MKB Brandstof en Sunhill. Op de websites van de verschillende aanbieders vindt u meer informatie over deze vorm van parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag in de hele gemeente op straat gratis geparkeerd worden. 

Openbare parkeergarages
Parkeren in een openbare parkeergarage is aan te raden. Het is goedkoper dan op straat, er is bewaking en het voertuig is beschermd tegen weersomstandigheden: lekker koel in de zomer, ijsvrij en droog in de winter. De twee parkeergarages aan de Tramstraat zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Betaling geschiedt achteraf. In de parkeergarage Princehaven is een lift aanwezig. In de parkeergarage aan de Tramstraat is geen lift aanwezig. U betaalt in deze parkeergarages van 9.00 uur tot 19.00 uur € 1,80 per uur, van 19.00 uur tot de volgende ochtend 9.00 uur wordt u maar € 1,80 berekend, een dagkaart kost € 10. In de winterperiode (okt-mrt) is parkeren in de parkeergarages de eerste 2 uur gratis. 

Aan de boulevard is direct aan het strand en vlakbij het winkelgebied Zeezijde in 2015 de nieuwe parkeergarage 'Boulevard Zeezijde' geopend met meer dan 650 plaatsen! De tarieven zijn gelijk aan die van de andere openbare parkeergarages. Een dagkaart kost ook hier € 10 en bij de kaartjesautomaat kunt u voor € 35 ook een weekabonnement kopen. Met dit weekabonnement kunt u gewoon in- en uitrijden. Maar let op: er zijn geen gereserveerde plaatsen. Wanneer de garage vol is, kunt u tijdelijk niet parkeren.

Bij het Zeehospitium (ingang vanaf de rotonde Drieplassenweg, Parklaan, Sportlaan) is sinds 2014 een nieuwe parkeergarage, voor bewoners van de wijk, maar ook voor bezoekers. Hier betaalt u € 1,60 per uur, met een maximum van € 8 per dag. Let op: de openingstijden zijn van 7.00 tot 23.00 uur. Op zondag moet u hier wél betalen.

De inrijhoogtes van de verschillende garages zijn:
- Parkeergarage Boulevard  Zeezijde (duingarage) - 2,10 meter
- Parkeergarage Tramstraat - 2,05 meter
- Parkeergarage Princehaven - 2,05 meter
- Parkeergarage Zeehos - 2,00 meter

Voor toeristen

Ook gasten van hotels, pensions en particuliere appartementen kunnen een abonnement voor Parkeergarage Boulevard Zeezijde afnemen. Een abonnement kost € 35,- per week en is te koop via de kaartjesautomaten bij de garage. Soms bieden verhuurders een andere oplossing aan, vraag dit vooraf na bij uw gastheer of gastvrouw. 

Vergunninghoudersgebieden

Bepaalde gebieden en straten in het centrum zijn aangewezen als vergunninghoudersgebied. Hier mogen alleen de houders van een parkeervergunning, die is afgegeven door de gemeente Katwijk, parkeren. Let op, deze borden zijn niet in elke straat apart geplaatst.

Opladen elektrische auto

In Parkeergarage Boulevard Zeezijde kunt u uw elektrische auto opladen. Voor een overzicht van oplaadpunten langs de openbare weg raadpleegt u deze online kaart

Voor meer informatie zie ook de website van de gemeente Katwijk.
Bekijk via deze link een online-kaart met een overzicht van alle parkeerterreinen en -garages en de parkeerzones op de website van de gemeente.