Bereikbaarheid Katwijk...

Regelmatig ontvangt het VVV kantoor telefoontjes over de bereikbaarheid van het Katwijkse strand en de duinen. Kennelijk is de indruk ontstaan dat Katwijk hermetisch is afgesloten. Dat is natuurlijk niet het geval. U kunt nog steeds langs het strand en door de duinen wandelen en de winkels en horeca in ons dorp bezoeken.

Wat is dan wel het probleem?

Het kabinet heeft ingezet op een ‘intelligent lockdown’. Gelukkig voor ons. We hoeven niet de hele dag binnen te blijven. Er zijn plaatsen genoeg waar u van een heerlijke coffee-to-go kunt genieten, een visje kunt kopen of aan een ijsje kunt likken. Maar als teveel mensen tegelijkertijd een frisse neus aan zee willen halen komt de 1,5 meter afstand in het gedrang en worden de parkeerterreinen afgesloten. In het ergste geval ook de Kustgarage en de strandopgangen.

Gebruik uw verstand en neem uw verantwoordelijkheid. Als u opmerkt dat de 1,5 meter afstand  niet haalbaar is, kom dan op een minder druk tijdstip nog eens terug.

Graag tot ziens in Katwijk – Team VVV Katwijk.

 

Auto, openbaar vervoer, fiets...

Katwijk ligt centraal en bereikbaar. Vanaf Leiden Centraal gaan er verschillende bussen naar Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Per fiets is Katwijk ook goed te bereiken, fiets bijvoorbeeld langs de duinkust naar Katwijk. Met de nieuwe parkeergarage onder de boulevard is het natuurlijk ideaal parkeren bij het centrum!