Ga naar inhoud

Rondleidingen

Cultuurhistorische rondleiding in Katwijk

Met gidsen Leo Roosjen en/of Marian Krijgsman wandel je over de Katwijkse boulevard. Kom meer te weten over de Romeinse Brittenburg, keizer Lodewijk Napoleon die vanaf het Katwijkse strand een Engelse oorlogsvloot uitdaagde, waarom de Sint-Andreaskerk niet in het midden van het dorp staat en het visioen van mysticus Inayat Khan bij de Soefitempel. Na deze rondleiding van 1,5 uur weet je vanalles over de rijke Katwijkse geschiedenis. Kosten: 7,50, inclusief koffie/thee in ‘De Koningin’. Voor 40 euro is ook een prive-rondleiding beschikbaar. Deze rondleiding kun je boeken via VVV Katwijk, telefoonnummer 071 407 54 44. 

Jola Tours Schnipseljagd

De Schnipseljagd Katwijk is een uitdagende sightseeing speurtocht op je mobiele telefoon, waarmee je Katwijk kunt ontdekken!

Verken samen het mooie vissersdorp en ervaar de knusse straatjes, de verschillende wijken en de gezellige dorpskern. Overal vind je oude details in de gevels, net als andere hints naar de rijke geschiedenis. Volg het goede spoor en beantwoord onderweg allerlei vragen en raadsels!

Lees meer

Historisch Katwijk

De heer Roosjen neemt je mee tijdens een anderhalf uur durende rondwandeling door Katwijk, die aangepast kan worden aan de interesses van de deelnemers. Het minimum aantal personen is 4 personen. Het tarief is dan € 5,- per persoon. De maximale groepsgrootte is 20 personen voor € 60,- per groep. Neem contact op voor meer informatie en reserveringen via het volgende e-mailadres:

Leo Roosjen

Doe-het-zelf-rondleiding Kustwerk Katwijk

Maak een wandeling door de duinen en het strand voor de boulevard van Katwijk; de plek waar tussen oktober 2013 en april 2015 aan het project Kustwerk Katwijk werd gewerkt. Gebruik tijdens de wandeling de doe-het-zelf-rondleiding van Kustwerk Katwijk om meer te weten te komen over dit bijzondere en prijswinnende project. Je kunt de rondleiding hieronder kosteloos downloaden. Liever onder begeleiding het Kustwerk Katwijk bezoeken? Bekijk ook de rondwandeling door VVV Katwijk. 

Route

Een dagje wandelen in Katwijk