Ga naar inhoud

Raadpleeg de strandkaart voor een veilig en voorbereid bezoek aan het strand.

Strandkaart

Een dagje strand is altijd leuk! Zonnen, zwemmen, of genieten op het terras? Maar de zee kan ook gevaarlijk zijn. Waar moet je rekening mee houden als je naar het strand gaat? Hoe werken muien en wie moet je alarmeren bij een noodgeval?

Op de strandkaart vind je alle informatie die je nodig hebt. Van strandpaviljoens tot hulpdiensten en van wandelpaden tot parkeerplaatsen. Raadpleeg de strandkaart voor jouw bezoek aan het strand!

Strandkaart
Strandopgang met bezoekers bij Boulevard Zeezijde nummer 9 in Katwijk aan Zee, met op de achtergrond strandpaviljoen Surf en Beach.

Veiligheid op het strand

Bij de verschillende strandopgangen vind je instructieborden met alle veiligheidsmaatregels zodat je in alle rust kunt genieten van een stranddag.De regels zijn ook terug te vinden via Gemeente Katwijk. Bekijk de verschillende vlaggencodes en wat je moet doen zodra je in een mui terechtkomt.

De Katwijkse Reddingsbrigade is opgericht in 1923 en bestaat dit jaar dus 100 jaar. De Katwijkse Reddingsbrigade werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. In Katwijk is er zowel een Zuidpost als Noordpost aan de beide uiteinden van de Boulevard, hier ga je heen voor bijvoorbeeld een kwallenbeet. Bel bij nood 112. 

Katwijkse Reddingsbrigade

Handige tips