Kustplaats met karakter

Katwijk is een kustplaats met een eigen karakter. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat Katwijk vele bezoekers heeft die ieder jaar terugkomen. En dat is natuurlijk niet voor niets. In Katwijk vindt een bezoeker tradities, maar ook het grootste winkelcentrum direct aan zee. Ouderwetse gastvrijheid, maar verrassende evenementen. Katwijk is een dorp, met alle faciliteiten van een stad. En bovendien de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de rest van de Bollenstreek.

Katwijk ontdekken
Er valt in Katwijk genoeg te ontdekken. Iedereen kent de duinen en het strand. Maar er is zoveel meer! Er is bijvoorbeeld elk weekend wel ergens live-muziek. Orgelconcerten en andere klassieke muziek, coverbands, maar ook pop en (hard)rock. Op het Katwijkse strand kun je een lesje ‘suppen’ boeken. Niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie in Katwijk, nietwaar? Natuurlijk heeft Katwijk ook volop elementen die passen bij haar geschiedenis als vissersplaats. Bezoek bijvoorbeeld ‘de watergolfslagfontein’: het bassin naast de Witte Kerk, waar ieder half uur de golven het Andreasplein verfrissen!

Trots!
Dirk Kuyt is de lokale trots van Katwijk. Geboren in 1980 en opgegroeid vlak achter de boulevard van Katwijk. Dirk begon zijn carrière bij de lokale amateurvereniging Quick Boys en kwam via FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool bij het Turkse Fenerbaçe SK terecht. Kuyt speelde tot nu toe bovendien 102 interlands, waarin hij 26 keer wist te scoren! Andere bekende Katwijkers zijn gospelzanger Kees Kraaijenoord, musicalster John Vooijs en politica Esther Ouwehand. Evangelist en presentator Henk Binnendijk en tennisser Jan Siemerink komen uit dorpskern Rijnsburg.

Verrassend Katwijk!
Veel bezoekers zijn verrast als zij Katwijk bezoeken. Het dorp combineert een gemoedelijke en authentieke sfeer met evenementen die het bezoeken waard zijn. Vooral het grote en gevarieerde aanbod valt op! Er zijn bijvoorbeeld volksfeesten, muziekfestivals en sportevenementen. Maar ook de traditionele Visserijdagen, de Kippen- en Kuikenloop en de Flower Parade zijn aanraders!

Zomerprikkels!

In de zomer van 2016 werden er voor het Belgische televisieprogramma 'Zomerprikkels' opnamen gemaakt in Duinrell en Katwijk. Het item bekijk je hiernaast!