Een korte impressies van het winkelgebied Winkelhart Zeezijde. 

Shoppen aan zee
In de omgeving van het winkelcentrum vindt u ook gelijk het historische Katwijk met de kronkelige straatjes en vissershuisjes. In het winkelgebied is overal gelegenheid om even neer te strijken voor wat eten of drinken. En de Boulevard? Daar bent u nooit meer dan vijf minuten lopen vandaan. Kijk op de website van Winkelhart Zeezijde voor meer informatie. Wat zijn de openingstijden van de winkels in Katwijk in Winkelhart Zeezijde? De meeste winkels zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur geopend. Op donderdagavond is het van 19.00 tot 21.00 uur koopavond. Zaterdag kun je van 9.30 tot 17.30 uur terecht. Ook op maandag zijn enkele van de winkels geopend. 

Meer winkelcentra in Katwijk zijn:
winkelcentrum Hoornespassage in Katwijk (overdekt winkelen en gratis parkeren)
winkelcentrum De Hoftuin in Rijnsburg

Weekmarkten
De Katwijkse weekmarkt vindt elke vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur plaats op het Marktplein (Piet Heinlaan, naast zwembad Aquamar). In het najaar van 2019 wordt het Marktplein in Katwijk verbouwd. De weekmarkt vindt dan tijdelijk plaats op het parkeerterrein van Sporthal Cleijn Duin (Stadhoudersdreef 1).
Rijnsburg heeft een eigen weekmarkt, op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur, bij winkelcentrum De Hoftuin.

Toeristenmarkt
In de zomermaanden juli en augustus staat het winkelhart in Katwijk aan Zee elke dinsdag in het teken van de Toeristenmarkt. En dat is méér dan shoppen en slenteren langs ruim honderddertig kraampjes met zonnebrillen, kleding, etenswaren, lederwaren, hobby- en cadeauartikelen. Er zijn muziekoptredens en demonstraties van oude ambachten, er is aandacht voor klederdracht en visserij en er is altijd een bijzondere activiteit voor kinderen. Er is iedere week een ander thema en het is nog tot laat gezellig; de Toeristenmarkt duurt van 13.00 tot 21.00 uur.