COVID-19 informatie

Corona update 15 december

 

  • Restaurants, cafés en bars zijn tijdelijk gesloten, afhalen is wel mogelijk.
  • Publiek toegankelijke locaties zoals musea, theaters, bibliotheken en zwembaden zijn ook gesloten. O.a. hotels zijn geopend, maar hotel-restaurants gesloten.
  • Het is verplicht in publieke binnenruimtes en het OV een mondkapje te dragen.
  • Buitenshuis mag je met maximaal 2 personen van verschillende huishoudens samen een groep vormen, op 1.5 meter afstand van elkaar. 

De meeste winkels zijn dicht, maar:

  • Supermarkten zijn open; ook de bakker, de slager en andere winkels voor eten en drinken zijn open.
  • Drogisterijen, apotheken, opticiens, audiciens en winkels voor reparatie en onderhoud mogen ook open blijven.
  • Banken en overheidsorganisaties blijven open.

Klik hier voor alle regels op een rijtje. 

Disclaimer: deze informatie is gebaseerd op partnerinformatie die op dit moment bij ons bekend is en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

 

Bereikbaarheid Katwijk

Regelmatig ontvangt het VVV kantoor telefoontjes over de bereikbaarheid van het Katwijkse strand en de duinen. Kennelijk is de indruk ontstaan dat Katwijk hermetisch is afgesloten. Dat is natuurlijk niet het geval. U kunt nog steeds langs het strand en door de duinen wandelen.

Wat is dan wel het probleem?

Het kabinet heeft ingezet op een ‘intelligent lockdown’. Gelukkig voor ons. We hoeven niet de hele dag binnen te blijven. Maar als teveel mensen tegelijkertijd een frisse neus aan zee willen halen komt de 1,5 meter afstand in het gedrang en worden de parkeerterreinen afgesloten. In het ergste geval ook de Kustgarage en de strandopgangen.

Gebruik uw verstand en neem uw verantwoordelijkheid. Als u opmerkt dat de 1,5 meter afstand  niet haalbaar is, kom dan op een minder druk tijdstip nog eens terug.

Graag tot ziens in Katwijk – Team VVV Katwijk.