Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dodenherdenking Katwijk

Contact

De Dorpskerk
De Dorpskerk
Kerklaan
2223 AN KATWIJK ZH
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer Info

Op Dodenherdenking komen we samen in stilte, onze gedachten bij degenen die hun leven gaven onder onderdrukking of tijdens de strijd voor vrijheid. We herdenken het verleden en denken aan degenen die momenteel de gevolgen van oorlog en strijd ervaren.

De herdenkingsbijeenkomst van de gemeente Katwijk vindt plaats in de Dorpskerk aan de Kerklaan 12 in Katwijk aan den Rijn. Het college van burgemeester en wethouders zal aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst, om 20.00 uur, wordt er twee minuten stilte gehouden bij de oorlogsmonumenten, gevolgd door kransleggingen. Dit jaar vindt de officiële kranslegging plaats in Katwijk, waar burgemeester Visser aanwezig zal zijn. Deze plechtigheid wordt live uitgezonden op RTV Katwijk (Televisie) en volgt direct na de herdenkingsdienst in de Dorpskerk. Het programma begint om 18.30 uur en ziet er als volgt uit:

  • 18.30 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk te Katwijk
  • 19.45 uur: Vanuit het gemeentehuis wordt er gelopen naar het oorlogsmonument "De Leeuw", waar de centrale kranslegging plaatsvindt
  • 20.00 uur: Twee minuten stilte, gevolgd door kranslegging
  • 20.02 uur: Het "Wilhelmus" wordt gespeeld
  • 20.04 uur: Kranslegging namens de gemeente Katwijk en door vertegenwoordigers van verschillende groepen

Locatie