Molen 'De Geregtigheid'

Sinds 2013 wordt er in de historische molen 'De Geregtigheid' in Katwijk aan den Rijn weer meel gemalen! De molen is bovendien te bezoeken, om alles te leren over het oude ambacht van molenaar.

Liefde voor goed & lekker brood en bezieling voor het vak. Dat zien we terug bij Jack Bouma, molenaar van molen ‘De Geregtigheid’. Sinds 24 augustus 2013 is zijn molen weer in bedrijf en maalt hij, speciaal voor de lokale bakkerij Van Maanen, het graan voor het meel van het Kattuks Molenbrood. Ter gelegenheid van het feestelijk heropenen van de karakteristieke molen én het 100-jarig bestaan van de Oranjevereniging maken de bakkers van Van Maanen sinds vorig jaar het Kattuks Molenbrood. In dit met de hand gebakken brood herken je de heerlijke smaak van vroeger met het karakter van nu. Het Kattuks Molenbrood is dagelijks verkrijgbaar in de winkels Van Maanen in Katwijk en Valkenburg.

Door het in gebruik nemen van molen 'De Geregtigheid' is een belangrijk historisch monument en het culturele erfgoed van Katwijk in ere hersteld. Hiermee ging de lang gekoesterde wens van de molenaar, maar ook van veel dorpsgenoten, de gemeente Katwijk én de Oranjevereniging, in vervulling. Van Maanen koestert de hechte band die door molen ‘de Geregtigheid’ is ontstaan. Daarom kan iedereen op woensdag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 de bakkerswinkel van de molen bezoeken. Op die dagen worden het bijzondere meel van de molen en de biologische producten van Landgoed ‘De Olmenhorst’ verkocht. Wil je nog véél meer over het oude ambacht leren en zelfs beleven? De molen is in het weekend op afspraak geopend, neem voor het maken van een afspraak contact op met de heer of mevrouw Bouma op telefoonnummer 06 - 524 315 14.

Wil je meer weten of heb je tips? Neem dan gerust contact op met Van Maanen. Tel. 071 – 409 13 13 E-mail: info@maanen.nl

Met dank aan ©Bakker Van Maanen voor het gebruik van deze teksten.

Soort gebouw Molen

Dag Van Tot
Woensdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00

* Zaterdag geopend op afspraak.

Valkenburgseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2223 KA, Katwijk Zh