Katwijk vanaf het water ontdekken

Rondvaarten

In het Prins Hendrikkanaal in Katwijk, stapt u aan boord bij Rederij van Hulst voor een unieke beleving op het water. Ontdek het prachtige waterlandschap in en om het Groene Hart en de Duin- en Bollenstreek. De Hollandse cultuur proeven doet u het beste op het water! Rederij van Hulst neemt u graag mee voor een prachtige rondvaart of een geheel verzorgde dagtocht. Aan boord proeft u een unieke sfeer en ervaart u de warme gastvrijheid. Ook leuk als u iets te vieren heeft! 

Gedurende het Toeristenmarktseizoen vaart Van Hulst iedere dinsdag vanaf het Prins Hendrikkanaal een 'rondje Leiden'. En wat dacht u van een combi-ticket voor Keukenhof? Bij Van Hulst boekt u heel gemakkelijk uw entreekaarten voor het park + een rondvaart door de omgeving! 

'De Wilhelmina' verzorgt op verzoek rondvaarten door de omgeving. Kijkt u gerust eens op de website www.katwijkermotor.nl.

Waterpendel

In de zomermaanden kun je op dinsdag, woensdag en zondag per watertaxi van Katwijk naar Leiden varen en weer terug. De tocht duurt 5 kwartier, onderweg geeft de schipper informatie over bezienswaardigheden. Er zijn iedere dag 3 vertrektijdstippen, een enkele reis kost € 10 en een retourticket € 12,50.  Een leuke manier om naar Leiden te reizen en een perfect uitje voor een zonnige dag! Reserveren kan vanaf onder andere bij VVV Katwijk via telefoonnummer (071) 407 54 44. Meer informatie vind je hier

Sloepenhaven

Heb jij een eigen sloep? In het Prins Hendrikkanaal mag je deze aanleggen. Je wandelt vanaf de haven in minder dan tien minuten naar het strand of naar het gezellige centrumgebied van Katwijk. Overnachten is helaas niet toegestaan, daarvoor kun je terecht bij de nabijgelegen Jachthaven Katwijk. 

Jachthaven

Katwijk en Rijnsburg beschikken over prima jachthavens, welke in verbinding staan met de Oude Rijn. Vanaf Jachthaven Katwijk en Marina Rijnsburg kunt u met een gehuurde sloep of uw eigen boot de vele routes bevaren. Zo bent u minder dan een uur verwijderd van bijvoorbeeld ’t Joppe, de Kaag of de gezellige binnenstad van Leiden.

Huren van een boot 

Een boot huren is ook een optie. Bij Marina Rijnsburg worden sloepen en sportboten in verschillende prijsklassen te huur aangeboden. Een prachtige manier om het waterrijke gebied rondom Katwijk te verkennen.

Bereikbaarheid via het water

Vanaf de Kagerplassen is Katwijk te bereiken via de Leede en het Oegstgeesterkanaal. Er zijn 8 vaste bruggen, waarvan de laagste H 2,35 m. is. Vanaf Leiden, Voorschoten: via het Korte Vlietkanaal, de Oude Rijn, het Additioneel Kanaal en het Uitwateringskanaal. Vrije doorvaart, H 2,50 m. Voor bediening zie Wateralmanak.