In de zomermaanden heerst er een ontspannen sfeer op het Katwijkse strand. Zonnebaden, een potje voetbal spelen of een frisse duik in de zee nemen! Maar op het strand is nog veel meer te doen! Leren surfen of suppen, exposities bewonderen in het DunaAtelier of uitkijken over de uitwatering, waar de Rijn uitmondt in zee. Een systeem van twee sluizen reguleert de waterstand voor het lager gelegen achterland. Een unieke plek en een bezoek meer dan waard! 

Download hier de strandkaart (vanwege het grote bestandsformaat niet aan te raden voor mobiele devices). 

Strandvoorziening
Mensen met een lichamelijke beperking kunnen gratis gebruik maken van een speciale strandrolstoel. Zo kunnen zij het strand ook vanaf de vloedlijn ervaren. De strandrolstoelen zijn te vinden bij Strandhuys Katwijk, Zilt en ‘t Wantveld.

Schoon strand
De gemeente Katwijk en de lokale ondernemers werken er hard aan om het strand van Katwijk lekker schoon te houden. In 2018 heeft het strand van Katwijk een blauwe vlag gekregen. En dat is fijn, want op een schoon strand zit je toch lekkerder! Jij helpt hier toch ook aan mee? Ruim na je strandbezoek je plekje weer netjes op. 

Veiligheid in zee

Je kunt aan zee veel plezier beleven. Maar het water kan ook gevaarlijk zijn. Blijf daarom altijd waakzaam en verlies kinderen niet uit het oog. Hieronder kun je een aantal informatieve filmpjes bekijken, die je helpen om jouw bezoek aan het strand zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Meer weten over veiligheid aan de kust? Kijk op www.veiliginzee.nl of bekijk de brochure.

Wakker worden aan ’t Katwijkse strand?
Er zijn, naast karakteristieke strandhokjes, ook strandhuisjes te huur bij verschillende strandpaviljoens. Een unieke manier omvakantie te vieren!