Ontmoet Tyrannosaurus rex Trix!

Tyrannosaurus rex is de bekendste, iconische en meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus ter wereld. Hij is een van de grootste roofdieren die op de aarde heeft rondgelopen, met vlijmscherpe tanden en de krachtigste beet ooit. In verhouding tot de rest van het lichaam was de kop enorm. Opvallend waren de korte voorpootjes met kleine klauwen. Ze staan in schril contrast met haar grote en sterke achterpoten.

Trix is tijdelijk te zien in Museum Naturalis in Leiden. Wil jij Trix met je eigen ogen bekijken? Klik hier voor meer informatie! 

Stad van Ontdekkingen

De stad waar Rembrandt het levenslicht zag ademt nog steeds de sfeer van de Gouden Eeuw. Bovendien heeft geen andere stad in Nederland zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar. Leiden is zeker een bezoek waard!

Musea

  • Museum De Lakenhal met de stadscultuur van Leiden vanaf de 16e eeuw tot heden met meesterwerken van Lucas van Leyden, Rembrandt, Jan Steen en vele anderen.

  • Hortus Botanicus: wandel door een historische botanische tuin met planten uit alle windstreken.

  • Naturalis: een natuurhistorische collectie van wereldformaat. Maak kennis met de dinosauriërs, het oerpaardje en de mammoet.

  • Corpus Experience: maak een reis door het menselijk lichaam.

  • Museum Boerhaave geeft een blik op vijf eeuwen natuurwetenschap en geneeskunde zoals de microscoop van Antoni van Leeuwenhoek en de oudste slingerklok van Christiaan Huygens.

  • Rijksmuseum van Oudheden: maak kennis met talloze schatten van rijke, oude culturen van de oude Egyptenaren, Grieken en de Romeinen.

  • Museum Volkenkunde: maak een wereldreis in eigen land. Bekijk de oude kunstschatten van Inca’s, Azteken, Chinezen en Afrikanen.

Uitgaan
Leiden is met zijn eeuwenoude binnenstad één groot monument. Alles is op loopafstand en je kunt er heerlijk eten in prachtige monumentale panden. Een avondje theater of concert ? Bezoek het oudste theater van Nederland, de Leidse Schouwburg.

Shoppen
Leiden kent een bruisend winkelcentrum in een sfeervolle omgeving. Iedere zaterdag is in het centrum de markt. Leiden heeft oneindig veel mogelijkheden en is beslist de moeite waard om te ontdekken.