Amsterdam is altijd al een bruisende stad geweest. Er heerst een open en tolerante sfeer: de Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Kom eens kijken naar de stad met haar adembenemende grachtengordel, de bijbehorende grachtenpanden, het rijke culturele aanbod, de prachtige architectuur en bijzondere historie.

Shoppen in Amsterdam
Amsterdam is een walhalla voor shopaholics. Met een uitgebreid winkelaanbod, variërend van exclusieve winkels tot grote warenhuizen. In Amsterdam kun je naar hartenlust shoppen!

Parkeren in Amsterdam
Jaarlijks komen zo’n miljoen bezoekers met hun eigen vervoermiddel naar Amsterdam. Ook met de auto naar Amsterdam? Zoek vooraf uit waar en hoe je het beste kunt parkeren. Het is aan te raden om je auto op een P&R terrein te parkeren en verder te reizen met het openbaar vervoer. Alle up-to-date informatie en bruikbare tips op het gebied van parkeren in Amsterdam vind je hier.

Attracties

Kunst in Amsterdam
Amsterdam biedt onderdak aan uiteenlopende wereldmusea. Wie kent immers het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis niet? Maar er zijn veel meer aansprekende musea en soortgelijke instellingen die de aandacht verdienen, zoals Foam en de Hermitage.