Avonturenroutes voor kinderen
Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft de gemeente Katwijk drie nieuwe avonturenroutes gemaakt waarbij ze van alles te weten komen over de bomen, planten en dieren in Panbos. Echte speurders en avonturiers kunnen allerlei opdrachten en spelletjes doen. De routes vindt u in een speciaal boekje, dat u hier gratis kunt downloaden. Het boekje is ook bij de ingang van Panbos verkrijgbaar voor slechts 1 euro. Dus, wacht niet langer. Zoek het avontuur. Kom naar Panbos!

Strandjutten 
In het najaar is het strand een heerlijke plaats om uit te waaien. In Katwijk kun je tijdens je wandeling bovendien bijdragen aan een schoner strand, door te gaan 'grondstofjutten'. Hoe werkt het? 1. Haal een (kinder)juttas op bij een van de deelnemende strandpaviljoens. 2. Geniet van je wandeling en verzamel onderweg het afval dat is aangespoeld. 3. Lever je gevulde juttas weer in waar je hem afhaalde. 4. Geniet van een gratis kop koffie, stuk taart of ijsje als bedankje. 5. Het afval wordt grondstof voor nieuwe producten. Meer weten? Bekijk de pagina over Grondstofjutten.

Bezoek de bunkers
Van mei tot en met september organiseert Staatsbosbeheer op zaterdagochtend en -middag regelmatig een historische wandeling door het bunkercomplex bij Rijksdorp (tussen Wassenaar en Katwijk). Neem je zaklamp mee! Vanaf 6 jaar. Prijs: € 6,50 voor kinderen, € 10 voor volwassenen. Reserveren verplicht. Meer informatie en reserveren: http://www.staatsbosbeheer.nl/bunkersrijksdorp