BOTERMANS ELEKTROTECHNIEK
Botermans Elektrotechniek is een technisch installatiebedrijf uit Valkenburg. Sinds de oprichting in 1971, is Botermans uitgegroeid tot een professioneel- en ervaren installatiebedrijf met meer dan 22 gediplomeerde elektriciens. Ze zijn al 7 jaar aangesloten bij ‘Uw duurzame installateur’ en hechten veel waarde aan advies op het gebied van duurzaamheid. Hun eigen bedrijfshal is gasloos en voorzien van 87 zonnepanelen. Met LED-verlichting, een modern wagenpark met gedeeltelijk hybride auto’s en een eigen milieustraat (waar zij zo goed mogelijk afval scheiden), laten zij ook zelf een duurzame bedrijfsvoering zien. Zij hechten veel waarde aan opleiding en scholing van hun personeel – zij bieden bijvoorbeeld (snuffel)stages aan voor leerlingen van het Andreascollege en de praktijkschool De Limes. Ook laten zij hun maatschappelijke betrokkenheid zien als sponsor van verschillende initiatieven. 

Contact
Hoofdstraat 75a
2235 CD Valkenburg
(071) 407 48 97 
info@botermans.nl
botermans.nl

BOUW-KLIK
Bouw-Klik is een verbindende factor in de regio. Zij helpen werkzoekende bouwkrachten, ZZP en bouwpersoneel, bij het vinden van aansprekend werk in hun eigen omgeving. Anderzijds helpt Bouw-Klik regionale bouwbedrijven passende bouwkrachten te vinden voor vast of projectmatig werk. Bouw-Klik stimuleert het werken in de eigen regio dichtbij huis. Zij leveren op deze manier een bijdrage aan het verminderen van het (auto)verkeer. Ze scheiden afval, kopen in met oog voor duurzaamheid en denken na over milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen, zoals een bakfiets voor bouwkrachten! Met Bouw-Klik Jobsupport helpen zij statushouders en jongeren bij het werkend leren in de bouwbranche en helpen 55+’ers en zij-instromers aan een passende job. Zij zijn maatschappelijk betrokken en hechten veel waarde aan sportieve acties voor goede doelen. Met de TourdeBouw.nl en andere evenementen ‘fietsen’ zij mooie bedragen bij elkaar voor goede doelen, zoals Stichting Juul l Prinses Maxima Centrum. Hiernaast zijn ze betrokken partner van Natuurcentrum Katwijk, ze willen hiermee stimuleren dat mensen en met name ook kinderen naar buiten trekken om de natuur te ervaren en erin te bewegen. Bouw-Klik staat voor werken, wonen en (buiten-)recreëren. Zoveel mogelijk in harmonie en met zorg voor de eigen omgeving.

Contact
De Hooge Krocht 2A
2201 TX Noordwijk
(071) 207 32 60 | (06) 42 11 99 04
bouw-klik.nl

BROWNIES&DOWNIES
Brownies&downieS Katwijk is een lunchroom/restaurant waar zeventien mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking begeleid leren en werken. Door hen professioneel te begeleiden, wil Brownies&downieS Katwijk mensen met een beperking niet alleen een dagbesteding bieden, maar ook op weg helpen naar een ‘echte’ baan. De persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers staat centraal. In de lunchroom wordt samengewerkt met lokale zorginstellingen, scholen en bedrijven. Bovendien is het een energiezuinige en gedeeltelijk circulair ingerichte locatie. Er is in de bedrijfsvoering veel aandacht voor milieuvriendelijke oplossingen en de medewerkers wordt bijvoorbeeld ook geleerd om afval te scheiden en zuinig om te gaan met water. Brownies&downieS Katwijk draagt bij aan een positief sociaal imago van Katwijk. 
Contact
Noordeinde 1A
2225CS Katwijk 
(071) 240 88 53
katwijk@browniesanddownies.nl
browniesanddownies.nl/katwijk
 

Logo Brownies&downieS

CLUSIUS CRAFT DISTILLERS 
De mensen achter Clusius Craft Distillers hebben met de Dutch Tulip Vodka een volledig nieuw en innovatief product ontwikkeld. Het is niet alleen qua productie duurzaam, maar draagt ook bij aan de circulaire economie, door van overschotten uit de duurzame bollenteelt een nieuw product te maken. Daardoor dragen zij bij aan de risicominimalisering en rentabiliteit van duurzame bollenteelt. Hun afvalstroom gaat naar de veeboerderij als veevoer. Ook leveren zij een bijdrage aan het positieve en innovatieve imago van Katwijk: mensen uit heel de wereld komen – door de samenwerking met KLM en Schiphol - met deze vernieuwende wodka’s in aanraking! 
 

Contact
Lageweg 35M
2222 AG Katwijk
joris@clusiuscraftdistillers.com
dutchtulipvodka.com

Drink Dutch Tulip Vodka