BB DIENSTVERLENING BV
BB Dienstverlening onderscheidt zich op twee manieren van andere (schoonmaak)bedrijven. Zij maken zo milieuvriendelijk als mogelijk schoon; ze gebruiken milieuvriendelijke (waar mogelijk niet-chemische) schoonmaakmiddelen en zetten in op het gebruik van duurzame machines en andere hulpmiddelen. BB Dienstverlening is bovendien een bijzonder werkgever: ze biedt bewust kansen aan mensen met een lastige toegang tot de arbeidsmarkt kansen en vindt persoonlijke begeleiding en aandacht voor de privĂ©situatie van medewerkers heel normaal. 

Contact
Scheepmakerstraat 6-C
2222 AB Katwijk aan Zee
(071) 408 5075
info@bbdienstverlening.nl
www.bbdienstverlening.nl

VAKANTIEPARK KONINGSHOF 
Vakantiepark Koningshof is vanuit overtuiging al jaren bezig om hun milieu-impact zo klein mogelijk te houden. Als investeringen nodig zijn, zoeken zij bewust naar de meest milieuvriendelijke (maar rendabele) oplossing. Ze hebben al jaren een gouden Green Key certificaat. Zij leveren daarmee een bijdrage aan milieuvriendelijke toerisme – wat vooral van belang is op de Duitse en Engelse markt. Bovendien dragen ze bij aan een positiever en groener imago van Katwijk als destinatie.

Contact
Eerste Elsgeesterweg 8
2231 NW Rijnsburg
(071) 402 6051|
info@koningshofholland.nl
www.koningshofholland.com

Het logo van viersterren Vakantiepark Koninghof in Rijnsburg

GROENE WONINGEN 
Stefan van der Laan is als eigenaar van Groene Woningen initiatiefnemer van de Stichting 20Duurzaam20. Hij zet zich persoonlijk en met zijn bedrijf vanuit overtuiging al jaren in voor de verduurzaming van Katwijk (en de regio). Hij houdt nieuwe technische ontwikkelingen, vooral op het gebied van duurzame energieopwekking, bij en maakt deze voor particuliere en bedrijven toegankelijk. Het is zijn ambitie om de verdere verduurzaming (van de Katwijkse samenleving) nog sneller te laten verlopen. Hij zet zich hier op verschillende manieren voor in en hij besteedt ook veel aandacht aan bewustwording bij anderen, bijvoorbeeld  bewoners, ondernemers en scholieren. 

Contact
Valkenburgseweg 28B
2223 KD Katwijk ZH
(071) 403 40 36
info@groene-woningen.nl
www.groene-woningen.nl

KLUSWIJS KATWIJK
KlusWijs Katwijk is een lokale bouwmarkt. Met een Kiala-pakket punt en een AED punt vervult KlusWijs ook een lokale functie in Katwijk binnen en dat is tekenend voor de rol die hij inneemt in zijn wijk. Er is veel aandacht voor een persoonlijk contact en advies, deze ondernemer hecht waarde aan een goede relatie met klanten en omwonenden. De eigenaar Huibert Guijt steunt lokale verenigingen en goede doelen en is vooral enthousiast bezig zijn pand te verduurzamen. Hij gebruikt zonnepanelen, heeft windmolenaandelen en LED-verlichting en koopt bewust groene stroom. KlusWijs adviseert klanten ook actief over milieuvriendelijke klus-oplossingen. Hij heeft een aantal 50- en 60-plussers in dienst en biedt daarnaast stageplakken aan een heeft een samenwerking met een lokaal begeleid wonen project. 

Contact
Wassenaarseweg 15
2223 BH Katwijk aan Zee
(071) 402 96 72
mail@klusinkatwijk.nl 
www.klusinkatwijk.nl

STEEDS AAN ZEE
Steeds aan Zee is een kleinschalig hotel, B&B en verhuurder van vakantieappartementen. Al een aantal jaren geleden is eigenaresse Marian Krijgsman begonnen om de gebouwen en de gebruikte technische hulpmiddelen te verduurzamen. De gemaakte investering is door het reduceren van gas-, energie- en waterverbruik al lang terugverdiend. Ook bij de inkoop en bij de rest van de bedrijfsvoering kiest Stee aan Zee bewust voor duurzame oplossingen. Zij probeert bovendien zo veel mogelijk met leveranciers en aannemers uit de Gemeente Katwijk samen te werken. Door het runnen van de tijdelijke VVV neemt Marian Krijgsman ook een belangrijke functie in het bevorderen van het toerisme in Katwijk. 

Contact
Koningin Wilhelminastraat 9 (ontvangst)
2225 AZ Katwijk aan Zee
(071) 889 55 53
info@steedsaanzee.nl 
www.steedsaanzee.nl