DE BONTE KRAAI
De Bonte Kraai is een kleinschalig biologisch eetcafé met een bovenlokale uitstraling. Op de menukaart staan biologische gerechten en dranken en ze hechten veel waarde aan duurzame bedrijfsvoering: water- en energiebesparing, afval en voedselverspilling reduceren, lokaal inkopen, enzovoorts. Bovendien werken zij samen met sociale en educatieve instellingen in Katwijk, zij bieden o.a. stageplekken aan. Door concerten, lezingen, workshops en dergelijke verrijkt de Bonte Kraai het culturele en educatieve landschap van Katwijk en werkt zij actief mee aan een gezondere, groenere en gezelligere maatschappij. 

Contact
Andreasplein 1
2225 GR Katwijk ZH
(071) 403 50 51 
info@bontekraai.nl 
www.bontekraai.nl

De Bonte Kraai: het adres om lekker biologisch te genieten!

BAKKER VAN MAANEN
De Bakker van Maanen is een voorbeeld van een grote onderneming met besef van duurzame bedrijfsvoering en sociale en lokale verantwoordelijkheid. Ondanks de meer dan 100-jarige traditie, staat de Bakker van Maanen open voor veranderingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid en lokale betrokkenheid. Door technische aanpassingen in de bakkerij, reducering van afval, gebruik van hybride voertuigen en door het actief communiceren over duurzaamheid met hun medewerkers en leveranciers is Bakker van Maanen op een goede weg naar een duurzame grote onderneming. Tevens zijn zij zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De organisatie motiveert en steunt het lokale en sociale engagement van de winkelteams en probeert zo veel mogelijk verantwoordelijkheid en betrokkenheid in de handen van de medewerkers te leggen. Als een van de grote Katwijkse sponsors steunen zij lokale verenigingen, evenementen en andere goede doelen. 

Contact
De Maessloot 7 (hoofdkantoor)
2231 PX  Rijnsburg 
(071) 409 13 13
www.bakkervanmaanen.nl 

Bakker van Maanen besteedt op een bijzondere manier aandacht aan lokale duurzame groei.

GEZONDERGROEN.NL | INDOORVOLKSTUIN
De Indoorvolkstuin in Rijnsburg draagt bij aan de bewustwording van bewoners. Door de mogelijkheid in een kas zelf groente en fruit te telen, wordt men bewuster van gezond en groen eten. Gezamenlijk gaan de tuinders aan de slag om zonder chemische bestrijdings- en bemestingsmiddelen, puur door gebruik van regenwater en met zo min mogelijk energieverbruik levensmiddelen te telen. De bijhorende aardbeienpluktuin en de (web) winkel ‘gezondergroen.nl’ brengen ook geïnteresseerden zonder een eigen kavel in contact met duurzame en pure agrarische producten. Gezondergroen.nl levert ook aan diverse bedrijven en instellingen in Katwijk. De kas is afgekoppeld van gasaansluiting en biedt tevens een platvorm voor educatieve en culturele evenementen. Het is een innovatief en duurzaam initiatief dat aansluit aan de economische historie van de regio en deze transformeert naar hedendaags lokaal en duurzaam.    

Contact
Kanaalpad Noord-West 1
2231 NX Rijnsburg 
(06) 10 26 86 57  
info@indoorvolkstuin.com
www.indoorvolkstuin.com
www.gezondergroen.nl

Koop of teel zelf gezonde groenten of fruit

HET STRAND
Strandpaviljoen Het Strand is al meerdere jaren een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Door het doorlopen van het evaluatietraject van Green Key zijn ze al relatief vroeg begonnen met verduurzamen van zowel het paviljoen, als van de bedrijfsvoering. Het Strand is een van de twee strandpaviljoens in Nederland met een  gouden Green Key, de hoogst mogelijke certificering. Het gebruik van duurzame materialen, het besparen op energie en water alsook het scheiden en verminderen van afval is bij Het Strand diep geworteld. Zij proberen zoveel mogelijk met lokale partners en producten te werken en zijn een belangrijke sponsor van evenementen, organisaties en andere goede doelen in Katwijk. Met hun nieuwe (duurzame) jaarrond paviljoen maakt Het Strand de Katwijkse kust ook in de wintermaanden voor bewoners en bezoekers nog attractiever. 

Contact
Boulevard Zeezijde 23
2225 BB Katwijk aan Zee
(071) 401 20 48 
info@het-strand.nl 
www.het-strand.nl

Het Strand is al jaren trotse bezitter van een gouden Green Key.

EV Mobility BV (voorheen E-ONE)
Een echt duurzame uitvinding uit Katwijk! Met het 100% elektrisch voertuig (geen fiets!) heeft EV Mobility het ambitieuze doel om mobiliteit te revolutioneren. Zonder uitstoot en lawaai, weersonafhankelijk naar je werk. Bij de productie is erop gelet zo min mogelijk het milieu te vervuilen, ook over de recycling-mogelijkheden is vooraf nagedacht. De ontwikkeling van dit unieke, innovatieve en duurzame voertuig krijgt landelijk veel aandacht. EV Mobility draagt daarmee bij aan een duurzaam en innovatief imago van Katwijk. Tevens zetten de eigenaren zich in voor een verdere verduurzaming van Katwijk in het algemeen.

Contact
Wassenaarseweg 75
2223 LA Katwijk a.d. Rijn
(bereikbaar via de 1ste Mientlaan)
(06) 30 02 22 34 
info@lefelektrisch.nl
www.evmobility.nl

E-One biedt unieke duurzame mobiliteitsoplossingen!