Ga naar inhoud

2225 BB KATWIJK ZH
Plan je route
Afstand:

Rob van Doeselaar  “Strijd van de sneeuw”

Begane grond

Beeldend kunstenaar Rob van Doeselaar woont sinds 2018 in Zwitserland en is geïnspireerd door het buitengewone landschap daar. Hij maakt schilderijen in olie- en acrylverf  en ook tekeningen op iPad en iPhone. De kunstenaar geeft uitdrukking aan zijn visie op de hoge bergen waar weinig menselijke sporen zijn behalve het verdwijnen van gletschers door de opwarming van de aarde. “De berg is een onuitputtelijke bron van verwondering: het kleurenpalet van de geologische lagen, de grillige rondingen van rotsen, de smeltende sneeuw die leven geeft aan de wereld beneden... Het is wonderlijk om te dwalen tussen deze massieve door de natuur gebeeldhouwde toppen. Het is alsof iedere bergtop een eigen persoonlijkheid heeft”.

Van Doeselaar is een o…

Rob van Doeselaar  “Strijd van de sneeuw”

Begane grond

Van Doeselaar is een onafhankelijk kunstenaar die studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Vanwege de internationale carrière van zijn vrouw heeft hij gewoond, geschilderd en geëxposeerd in India, de Verenigde Staten, Senegal, Ghana, Mali, Nederland, Mozambique en Zwitserland.

De ervaringen en indrukken van die internationale omzwervingen zijn een voortdurende bron voor nieuwe thema's. Elke plek biedt hem een bepaald perspectief, een andere lichtinval en een eigen ritme en energie. Door vanuit verschillende invalshoeken naar de wereld te kijken heeft Rob van Doeselaar via zijn schilderijen en tekeningen een schat aan beelden en verbeeldingskracht verzameld. Het is bijzonder om dat met iedereen te delen.

Katwijker kring  “Bijzondere bestemmingen”

Souterrain

Leden van de Katwijkerkring exposeren regelmatig in het DUNAatelier. Zij hebben in het verleden deelgenomen aan het jaarlijkse evenement Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee. Nu laat een aantal van hen schilderijen en tekeningen zien die elders gemaakt zijn. Dit keer zijn het Frans Bianchi, Robin Akkerman, Kees van Schie en Peter Altena. Zij laten werk zien dat de afgelopen 20 jaar gemaakt is tijdens hun reizen. Sommige locaties bestaan nog, andere zijn verleden tijd. Veel bijzondere plekken schilderden zij tijdens een reis langs de Loire in Frankrijk. Een aantal van hen nam daaraan deel. Andere ontstonden aan de Franse Cote d'Azur of tijdens de  Biënnale in Venetië en in Rome.  Willemstad op Curaçao en Lamu een eiland voor de kust van Kenia leverden ook genoeg onderwerpen om te schilderen.  De kunstenaars doen schriftelijk verslag van deze reizen bij de tentoongestelde werken.

De tentoonstellingen zijn te bezoeken van 4 t/m 27 november 2022, op vrijdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur

• Elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 27 november 2022 13.30 - 16.30 uur