Ga naar inhoud

Lezing Janny van der Heijden over 'Smaakpalet van de Lage Landen'

Janny van der Heijden geeft een lezing over haar nieuwste boek 'Smaakpalet van de Lage Landen', waarin ze aan de hand van talloze schilderijen en prenten de verborgen geheimen van onze eetcultuur blootlegt.

Nederland heeft wel degelijk een eetcultuur, vindt culinair publiciste en presentatrice Janny van der Heijden. In de zeventiende eeuw pronkte men met uitgebreide stillevens vol lekkernijen. Aan de hand van deze schilderijen probeert Van der Heijden een antwoord te vinden op de vraag hoe onze smaak zich ontwikkeld heeft en geeft ze antwoord op prangende vragen. Want welke geheimen leggen stillevens bloot en wat vertellen ze ons over onze tradities en eetgewoonten? Hoe lang bestaan Sinterklaaslekkernijen al? En dronken we echt bier aan het ontbijt? Dit en meer lees je in het geweldige boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’. En tijdens de lezing in Bibliotheek Katwijk kan jij straks ook al je vragen stellen!

• Woensdag 6 december 2023 om 20.00 uur

• € 10,50 8,50 voor leden 10,50 voor niet-leden 3,00 voor scholieren