Kinderstoomdagen

Tijdens de Kinderstoomdagen maakt de Stoomtrein Katwijk Leiden ruim baan voor de zelfgebouwde miniatuurtreinen. Er worden meerdere banen aangelegd in het buitenmuseum als speciale attractie voor kinderen. En .... haal ook je diploma als kraanmachinist, of rijd een stukje mee naast de machinist in een grote locomotief.

In het weekend van 20 en 21 juli organiseert dit kindvriendelijke museum in het Zuid-Hollandse Valkenburg wegens groot succes opnieuw de Kinderstoomdagen in samenwerking met modelbouwers van miniatuurstoomtreinen. Naast ritten met de eigen stoomtrein en diesellocomotieven kunnen kinderen nu ook meerijden op de miniatuurstoomtreinen.

Binnen en buiten je ogen uitkijken
Nog even en dan begint de zomervakantie. Geen moeilijke sommen meer maken en stilzitten op je stoeltje in de klas, maar lekker buiten spelen en genieten van het mooie weer. Jullie hebben je best gedaan en zijn vast allemaal overgegaan naar een nieuwe groep. Nu is het tijd om je te laten verwennen! Daarom kunnen alle trotse mama’s en papa’s en oma’s en opa’s het eerste weekend van de zomervakantie samen met de (klein)kinderen lekker een dagje ontspannen bij Stoomtrein Katwijk Leiden. In dit museum, waar je met ogen en je handen mag kijken, is het altijd leuk, maar dit speciale Kinderstoomweekend mag je echt niet missen.

Kinderstoomdagen
Alleen tijdens dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje te rijden. Ook zijn er een miniatuur stoomtrekker en miniatuur stoomvrachtwagentje. Je kunt ook meerijden met de machinist op een grote locomotief. Er worden demonstraties gegeven met rijdende modellen van een miniatuur stoomvrachtwagen en een stoomtrekker. Bij de demonstratietafels van de modelbouwers staan op ooghoogte nog veel meer modellen van stoommachines. Sommige modellen werken op perslucht. Met behulp van een fietspomp kun je de modellen zelf in beweging brengen door hard te pompen. Aan de knutseltafel kun je met papier, schaar en stiften aan de slag om je eigen trein te maken. Ook kun je grote bellen blazen, lekker zwieren in de zweefmolen en je laten schminken.
En heb je dan honger gekregen? Koop dan een lekker broodje bij de foodtruck of een verfrissende smoothie. De hele dag is er leuke muziek van een echt draaiorgel.

Kortom, een super leuk dagje uit voor jong en oud. Met het ouderwetse kartonnen treinkaartje kun je de hele dag meerijden in alle stoom- en dieseltreinen en kun je vrij rondlopen over het terrein van het buitenmuseum en het binnenmuseum bezoeken.

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Aangepast voor gehandicapten Ja
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
gehandicaptenparkeerplaats Ja
Vervoer
Autovrij terrein Ja
Eigen parkeerterrein Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Parkeergelegenheid bussen Ja
Fietsenstalling Open
Betaald parkeren Nee
Voor kinderen
Kinderspeelhoek Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen aan de lijn
Zien, Doen & Beleven
Fotograferen toegestaan Fotograferen met flits toegestaan
Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Belang
Belang nationaal
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant,PIN
Cultuur
Reserveren reserveren niet mogelijk,reserveren niet noodzakelijk
  Van Tot Toelichting
Kinderen Gratis toegang   t/m 3 jaar
Kinderen € 8.00 4 t/m 12 jaar
Volwassenen € 10.00

Dag Van Tot Toelichting

J. Pellenbargweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2235 SP, Valkenburg Zh