Expositie Katwijk En Plein Air 2018

Van 29 juni t/m 6 juli schilderden verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland in Katwijk. Sinds 7 juli zijn hun werken te bewonderen in het DunaAtelier.

Jaarlijks nodigt de stichting Kunstvereeniging Katwijk tijdens Katwijk En Plein Air binnen- en buitenlandse professionele schilders uit om in Katwijk te komen schilderen. Vanwege het tienjarig bestaan van de stichting hebben niet minder dan 41 "en plein air-schilders" tijdens de schildersweek 2018 in de buitenlucht werk gemaakt. Ze hebben nog nooit zo goed weer getroffen en maakten een record-aantal van 236 schilderijen.

De bezoeker treft op de tentoonstelling, die nog tot 15 september open is, "voor elck wat wils". Dat wil zeggen: werk in zeer uiteenlopende stijlen en technieken. Van sterk expressionistische schilderijen van onder meer Sibylle Bros tot verstild en innerlijk werk van de Duitser Gero Troike. Van bijna realistische werk van bijvoorbeeld Peter van Berkel en verfijnde schilderijen van Joanna Quispel en Kris Spinhoven die de zichtbare wereld mengen met hun visie daarop. Kortom schilderijen van ingetogen tot uitbundig en met een sterk verschillende toets en trechniek.

Wisseling
Ondanks de extra ruimte waarover de Kunstvereeniging sinds haar verhuizing naar de nieuwe locatie op het Duinplein over beschikt, hebben niet alle schilderijen een plek kunnen krijgen. Er komt een wisseling waarbij verkochte schilderijen plaats zullen maken voor de kunstwerken waarvoor bij de opening geen plaats was. Voor wie de schilderijen prijzig vindt: op verzoek van de Kunstvereeniging hebben alle deelnemers aan de schildersweek één kunstwerkje gemaakt op een doek van 15 bij 15 centimeter. Ze kosten elk honderd euro.

De toegang tot de expositie is gratis!

Gratis toegang

Boulevard Zeezijde Model.NdtrcItem.HouseNumber