Stoomtrein Katwijk Leiden

Varia

Altijd al een stukje mee willen rijden met de machinist? Dat kan van zaterdag 15 april t/m zondag 24 september bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Klim in de cabine van hun grootste diesellocomotief, een 10.000 kg zware Deutz uit 1958, en ervaar wat de machinist allemaal moet doen om de locomotief in beweging te zetten.

De motorlocomotief werd in 1958 gebouwd en reed jarenlang op steenfabriek De Kijfwaard in Pannerden. Daarna heeft ze nog vele jaren als monument voor het kantoor van de steenfabriek gestaan. De roest kreeg de locomotief steeds meer in haar greep en in 2006 besloot de Kijfwaard de locomotief te schenken aan de Stoomtrein Katwijk Leiden.

De locomotief is volledig gerestaureerd en is nu dus weer zo goed als nieuw. Deze locomotief is daarmee echt één van de paradepaardjes van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Dus geniet van een rit met een van de oude stoomtreinen, rijd mee op de dieseltrein met open wagens en dwaal rond door het museum. Waan je terug in de tijd en ontdek hoe belangrijk de trein ooit was. Ieder weekend open, in de schoolvakanties ook op dinsdag en donderdag.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 15 april 2017 tot Zondag 24 september 2017

Dag
Zondag
Zaterdag

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 7.00 7.00
Kinderen € 5.00 5.00
Kinderen Gratis toegang  

Met een toegangskaartje voor het normale programma van Stoomtrein Katwijk Leiden kun je een rit op de locomotief meemaken.

Contactgegevens

Stoomtrein Katwijk Leiden

J. Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg Zh

J. Pellenbargweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2235 SP, Valkenburg Zh